Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων

Άρθρο του Παναγιώτη Μανούρη


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου έλαβε χθες βράδυ ομόφωνη απόφαση κατά της μεταφοράς του υποκαταστήματος Παρακαλάμου της Αγροτικής Τράπεζας και για δυναμική συντονισμένη δράση για την επίτευξη της ανάκλησής της.
Ο δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Φορείς, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ενώθηκαν σαν μια γροθιά απέναντι στην άδικη και ακατανόητη απόφαση της διοίκησης της υπό κρατικό έλεγχο τράπεζας.
Με τον συντονισμένο αγώνα οι πιθανότητες ανατροπής της απόφασης είναι πολλές.
Την ίδια αποφασιστικότητα και πυγμή το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να επιδείξει και σε οποιαδήποτε παρόμοια επιχείρηση υπάρξει στο μέλλον, είτε έχει να κάνει με τη ΔΟΥ Δελβινακίου, είτε με άλλη υπηρεσία ή Φορέα.
Η περιοχή μας δεν πρέπει να υποβαθμιστεί περαιτέρω και οι κάτοικοί της δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν στη μοίρα τους απ' την Πολιτεία.
Είναι πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους της Χώρας και απαιτούν από όσους ασκούν εξουσία ίση μεταχείριση και σεβασμό στην ακριτική περιοχή μας.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την ικανοποίηση των κατοίκων της περιοχής για τη στάση που κράτησαν στο ζήτημα που προέκυψε οι βουλευτές του Νομού, οι οποίοι πήραν ξεκάθαρη θέση.
Και δεν πρέπει να σταματήσουν τις παρεμβάσεις τους αν το θέμα δεν τελειώσει με την οριστική ανάκληση της απόφασης.
Τέλος, το μήνυμα που εκπέμπεται απ' τα διαδραματιζόμενα τις τελευταίες μέρες είναι ένα:
Η ισχύς εν τη ενώσει!