Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με απόσυρση των λογαριασμών του απειλεί την ΑΤΕ ο δήμος Πωγωνίου


Αν δεν ανακαλέσει την απόφαση για κλείσιμο δύο υποκαταστημάτων της.

Την παραμονή των δύο υποκαταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας σε Δελβινάκι και Παρακάλαμο ζητά με ομόφωνη απόφασή του η οποία πάρθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου, προειδοποιώντας μάλιστα την ΑΤΕ πως σε περίπτωση που επιμείνει στην απόφασή της για κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων ο δήμος θα διακόψει τη συνεργασία του μαζί της, αφού μέσω της Αγροτικής πραγματοποιεί εδώ κι έναν περίπου χρόνο τις οικονομικές του συναλλαγές.
Ο Δήμαρχος Κώστας Καψάλης μάλιστα δηλώνει πως οι πρώτες επαφές που έχουν γίνει με τη διοίκηση της τράπεζας δείχνουν διάθεση για επανεξέταση του θέματος, αφού οι πιέσεις που δέχεται η ΑΤΕ και από τους τοπικούς βουλευτές είναι μεγάλες.
Η απόφαση της Αγροτικής να αρχίσει τις... περικοπές στα υποκαταστήματα που διατηρεί στην περιφέρεια πάρθηκε χωρίς προειδοποίηση πριν λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μάλιστα το κλείσιμό τους προβλέπεται να γίνει πού σύντομα και δη από την 1η Φεβρουαρίου.
Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πωγωνίου συζήτησε εγκαίρως το θέμα και προχθές το βράδυ με ομόφωνη απόφασή του ζητά από την διοίκηση της ΑΤΕ να πάρει πίσω την απόφαση για κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων σε Δελβινάκι και Παρακάλαμο με την μεταφορά του τελευταίου στο Καλπάκι.


«Είναι ένα ζήτημα που μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν και τότε είχαμε στηρίξει τα δύο υποκαταστήματα με την σύναψη συνεργασίας διαχείρισης οικονομικών του δήμου μας από την Αγροτική. Τώρα επανέρχεται το θέμα και αντιδράσαμε ξανά και άμεσα», είπε ο κ. Καψάλης και πρόσθεσε: «Η Αγροτική Τράπεζα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας στηρίζοντας το εισόδημα των δημοτών – αγροτών μας. Αν επιμείνει όμως στην απόφασή της αυτή σε δεκαπέντε μέρες θα αποσύρουμε τους λογαριασμούς του δήμου μέσω των οποίων διακινήθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και θα ζητήσουμε και από τους δημότες μας να πάρουν τις καταθέσεις τους και μαζί να στηρίξουμε όποιο άλλο υποκατάστημα τράπεζας δημιουργηθεί στην περιοχή μας».


Ο Δήμαρχος σημείωσε πως μετά τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα και αυτές που θα ακολουθήσουν ελπίζει ότι η απόφαση αυτή θα ανακληθεί.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο δήμος Κόνιτσας, ενώ με παρεμβάσεις τους ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Παντούλας και της Ν.Δ. Κώστας Παντούλας ζήτησαν από την ΑΤΕ να επανεξετάσει το θέμα.
Πιο συγκεκριμένα την ανάγκη και το αίτημα να συνεχίσει να λειτουργεί το υποκατάστημα της ΑΤΕ στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων μετέφερε στον Διοικητή της Τράπεζας κ. Πανταλάκη και στον Διευθυντή Δικτύου κ. Αλμπάνη ο βουλευτής Ιωαννίνων και Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας τη σκοπιμότητα συνέχισης της επί δεκαετίες επιτυχημένης λειτουργίας στον Παρακάλαμο.
Από την άλλη στο πλευρό του δήμου Πωγωνίου και της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου για να μην μεταφερθεί η έδρα του υποκαταστήματος της Αγροτικής τράπεζας από τον Παρακάλαμο στο Καλπάκι, τάχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας, όπως προκύπτει από επιστολή του προς το δήμαρχο Κώστα Καψάλη.
Ο βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή προς τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία αναφέρει ότι στις 2 Ιανουαρίου μετείχε σε συνάντηση με φορείς στον Παρακάλαμο και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υποδιοικήτρια της ΑΤΕ στις 4 του μήνα, ενημερώνοντας τον δήμαρχο.
Η διοίκηση της ΑΤΕ, όπως προκύπτει και από τις κινήσεις των δύο βουλευτών δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το θέμα που έχει άλλωστε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr