Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τέλη Ιανουαρίου οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Μαζικές κινητοποιήσεις στα γραφεία του ΕΛ.Γ.Α. για τις αποζημιώσεις, στη ΔΕΗ για το χαράτσι, των Περιφερειών και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, περιλαμβάνει σε πρώτη φάση στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου το πρόγραμμα δράσης της ΠΑΣΥ και στη συνέχεια οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν με διάφορες μορφές, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε πλατείες πόλεων, άνοιγμα διοδίων κι αποκλεισμούς εθνικών οδών, ενώ αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση «Αγρότικα». Αυτά αποφασίστηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και η οποία ήταν μαζική, καθώς πήραν μέρος αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη από όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός για τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, όπως η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνη», η πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη με πολύμορφες κινητοποιήσεις και μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώσεις αγροτών, με τρακτέρ, στην Καρδίτσα και άλλες πόλεις κ.ά..
Εκτιμήθηκε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ανέδειξαν και τις δυνατότητες ανάπτυξης των αγώνων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και τις δυσκολίες και τα προβλήματα που εμφανίζονται και πρέπει να ξεπεραστούν.