Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει Ιόνια Οδό και Ε-65

Προς αποχώρηση οι ισπανικές εταιρίες…

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι η κατασκευαστική εταιρία που θα αναλάβει την ευθύνη κατασκευής των δύο μεγάλων οδικών αξόνων που αφορούν άμεσα την Ήπειρο, την Ιόνια Οδό και τον Ε-65. Και αυτό γιατί βαίνει προς ολοκλήρωση η συμφωνία για την αποχώρηση από το σχήμα των Ισπανικών εταιριών ACS και Ferrovial. Ωστόσο η ΤΕΡΝΑ, πολύ δύσκολα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει τις κατασκευαστικές εργασίες από μόνη της, γι' αυτό και ο ιδιοκτήτης της φέρεται να έχει ξεκινήσει κάποιες διερευνητικές επαφές με άλλες κατασκευαστικές εταιρίες, κατά βάση ελληνικές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές, καθώς αυτές θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε δύο έργα από τα οποία προσδοκούν επιπλέον έσοδα, έστω και σε βάθος χρόνου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης θα ήθελε να πετύχει μια συνεργασία με τους δύο άλλους μεγάλους των κατασκευών, την Ελλάκτωρ του ομίλου Μπόμπολα και την J&P Άβαξ του Δάκη Ιωάννου, επαναλαμβάνοντας το σχήμα της Ολυμπίας Οδού, όμως, δεν αποκλείονται και άλλες εταιρίες του κλάδου. Βέβαια, τίποτε από όλα αυτά δεν είναι ακόμη οριστικό, καθώς κινούνται σε επίπεδο συνομιλιών.