Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την απογραφή των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α.


Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονικό όριο, το οποίο είχε τεθεί και έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, για την απογραφή των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α., σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Ο διοικητής του Ι.Κ.Α. πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όσοι θελήσουν να απογραφούν στις τράπεζες σήμερα και αύριο θα συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, αφού ο ασφαλιστικός Φορέας θα παραλάβει τις εγγραφές από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, όσοι τελικά δεν απογραφούν, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι είτε διά πληρεξουσίων, δεν χάνουν το δικαίωμα της σύνταξης, αλλά θα καθυστερήσουν να πληρωθούν τη σύνταξη του Νοεμβρίου.
Στόχος του μέτρου της απογραφής είναι να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο συνέχισης της είσπραξης των συντάξεων μετά τον θάνατο του δικαιούχου.
Από την έναρξη της διαδικασίας απογραφής, την 1η Ιουλίου, έως και λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, είχε απογραφεί περίπου το 75% των συνταξιούχων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης σε δελτίο ειδήσεων, είχε πει ότι "παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προκειμένου να απογραφούν..."
Τέτοια ταύτιση απόψεων στην κυβερνητική πολιτική είναι άξια συγχαρητηρίων!!!