Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Κόβεται η υπερωριακή απασχόληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου

Οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών προβαίνουν σε περικοπές δαπανών που αφορούν στην υπηρεσιακή αποζημίωση εργαζομένων στο δημόσιο όταν διαπιστώνουν ότι δεν είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση σε υπαλλήλους του Δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 3205/2003, οι δαπάνες υπερωριακής, νυκτερινής και Κυριακών ή εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, που πραγματοποιούνται κατά το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους.
 «Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), κατά τον έλεγχο και εκκαθάριση των ανωτέρω δαπανών, προβαίνουν σε αντίστοιχες περικοπές, εφόσον δεν πληρείται η προαναφερόμενη προϋπόθεση», διευκρινίζει ο κ. Σαχινίδης.