Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέα έργα στις Περιφερειακές Ενότητες

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για έργα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.
Συγκεκριμένα:
Στην Π.Ε. Άρτας
Από την Ο.Ε. εγκρίθηκε η εκπόνηση μελέτης για τη βελτίωση της οδικής λειτουργίας στην Εθνική οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, επί της γέφυρας Άννινου, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετά θανατηφόρα.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση γέφυρας στην τάφρο Σαλαώρας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Σουλίου (Καρβουνάρι – Ποταμιά)», προϋπολογισμού 78.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Λιάνος Κ. Αναστάσιος & ΣΙΑ.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων
Η Ο.Ε. ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, που είναι η εργοληπτική εταιρεία «Τσιμπίκης Άγγελος του Ιωάννου Ε.Δ.Ε.», και του έργου «Καθαρισμός και διαχείριση στερεών αποβλήτων από ΧΥΤΑ Ελληνικού (υποέργο επιχωμάτωση απορριμματικού αναγλύφου)», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, την εργοληπτική εταιρεία «Τεχνογνωσία Ηπείρου Ο.Ε. Ζιώρης Λάμπρος».
Ακόμη, η Ο.Ε. ενέκρινε τους όρους διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου «Επισκευή Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Ελαφότοπου», προϋπολογισμού 33.000 ευρώ.
Στη Π.Ε. Πρέβεζας
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης της δημοπρασίας των παρακάτω δύο έργων:
«Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα της 3ης Επαρχιακής Οδού Βράχος Χειμαδιό», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση καθιζήσεων οδικού τμήματος της 8ης Επαρχιακής Οδού στην Α. Ρευματιά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Επίσης, με απόφαση της Ο.Ε. προχωρούν οι διαδικασίες της ανοιχτής δημοπράτησης του έργου «Ενίσχυση αναχωμάτων κατά τμήματα του ποταμού Λούρου», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.