Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικά δέκα (10) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνολικά δέκα (10) άτομα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κλοπή από φροντιστήριο. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε προβεί το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας στην αφαίρεση χρηματικού ποσού από φροντιστήριο ξένων γλωσσών στα Ιωάννινα. 
Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου.

Συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, τρεις (3) ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 43, 52 και 62 ετών αντίστοιχα, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος των συλληφθέντων, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε (297.920,08) ευρώ, (316.617,88) ευρώ και (212.407,45) αντίστοιχα.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε πλαστή ελληνική ταυτότητα και στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.
Συνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός στην Άρτα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (700) ευρώ, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, μία 57χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, ποινής φυλάκισης σαράντα (40) ημερών, για υγειονομικές παραβάσεις.
Συνελήφθησαν στην Άρτα δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 23 ετών, για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στην κατοχή τους μετά από έλεγχο, βρέθηκαν ένα τσιγάρο κάνναβης και μία συσκευασία με κάνναβη, συνολικού βάρους (4) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στην Άρτα, ένας 25χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στην κατοχή του, τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους (9,68) γραμμαρίων, εννέα (9) ναρκωτικά χάπια και προσωπικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.