Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τέλος στην εκλογολογία


Τέλος στα σενάρια της εκλογολογίας έβαλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η δική μας φυγή δεν είναι ούτε εκλογές, ούτε να εγκαταλείψουμε το έργο και τις ευθύνες μας, όπως έκανε η ΝΔ, αλλά είναι φυγή προς τα μπρος, να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν, μεταξύ άλλων, και τη ρύθμιση του χρέους στην ευρωζώνη, ζήτησε και τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτή τη μάχη, τονίζοντας ότι αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο θεώρησε ότι προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Πρόσθεσε ο δρόμος για να φθάσουμε στο στόχο είναι μακρύς, και γιαυτό πρέπει να βαδίζουμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Χαρακτήρισε το χρέος ως το μεγαλύτερο βαρίδι που άφησε η ΝΔ στο λαιμό της νέας γενιάς, διπλασιάζοντας το όπως διπλασίασε και το έλλειμμα.

Θεώρησε εκ του ασφαλούς την κριτική από την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να διατυπώσει τη δική της εναλλακτική πρόταση.
Υπογράμμισε δε, ότι οι θυσίες του λαού δεν θα πάνε χαμένες.

Για «σκορποχώρι» έκανε λόγο η ΝΔ, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι πλέον εκπέμπει φαινόμενα αποσύνθεσης.