Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Η επίσημη πρόταση της διοίκησης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης για το Νομό Ιωαννίνων


Η επίσημη πρόταση της διοίκησης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης του νομού Ιωαννίνων δημοσιοποιήθηκε χθες, αλλά πολλά σημεία παραμένουν «θολά».
Για τις συγχωνεύσεις η κ. Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ είπε ότι η πρότασή της προς το υπουργείο Παιδείας έγινε με βάση παιδαγωγικά κριτήρια αλλά και κριτήρια κοινωνικά, ενώ λαμβάνει υπόψη και τη γεωμορφολογία της κάθε περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Νόκα-Ζαράχη Φιλιώ είπε ότι προτείνει στην Πρωτοβάθμια την κατάργηση μεταξύ άλλων των Δημοτικών σχολείων στο Ελατοχώρι, τη Γότιστα και στο Χαροκόπι.
Το Δημοτικό Μουσιωτίτσας συγχωνεύεται με τη νέα Μουσιωτίτσα, στη Λαψίστα για το θέμα θα αποφασίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων συγχωνεύονται όλα τα συστεγαζόμενα δημοτικά.
Αναφορικά με τα Νηπιαγωγεία συγχωνεύονται το Νηπιαγωγείο Βασιλικής με το νηπιαγωγείο Λογγάδων στους Λογγάδες, και το Νηπιαγωγείο Σερβιανών με το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού.
Το 30ο Νηπιαγωγείο προάγεται σε διθέσιο ενώ ιδρύεται μονοθέσιο Νηπιαγωγείο το 32ο κοντά στο 22ο. Ακόμη ιδρύονται Δημοτικά Σχολεία σε Πάπιγκο και Βοβούσα.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταργούνται τα Γυμνάσια Κεφαλοβρύσου και Τσεπελόβου, ενώ διατηρούνται τα Γυμνάσια Δελβινακίου και Δερβιζιάνων με κατάργηση των λυκειακών τάξεων και επίσης διατηρούνται τα Γυμνάσια και Λύκεια σε Πράμαντα και Πωγωνιανή.
Τέλος ιδρύεται το 9ο Λύκειο στα Καρδαμίτσια, ενώ δεν πειράζονται τα ΕΠΑΛ.