Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δικαίωση του κ. Κώστα Καραμανλή

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

  Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κων/νος Καραμανλής στις 30/03/2013 παρέστει στην νεκρώσιμη ακολουθία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του και να αποχαιρετήσει και να συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία τον φίλο του και συνεργάτη πρώην Υπουργό και Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής τον κ. Αθανάσιο Νάκο.
   Ο κ. Καραμανλής όπως σχολίασαν όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. του Βόλου, έτυχε πρωτοφανούς υποδοχής, αγάπης και στοργής προς το πρόσωπό του από τους κατοίκους του Βόλου. Όπως ανέφεραν οι τοπικές εφημερίδες στον Καραμανλή φώναζαν ρυθμικά οι κάτοικοι: “Γύρω πίσω Κώστα για να σώσεις τον τόπο και το κόμμα το οποίο βουλιάζει”.
 
   Επισήμαναν δε στον κ. Καραμανλή πόσο δίκιο είχε όταν προεκλογικά μας έλεγες την αλήθεια. Δυστυχώς δεν σε ακούσαμε. Και αντί να σε ψηφίσουμε ξανά, ψηφίσαμε για Πρωθυπουργό τον ψεύτη τον Παπανδρέου. Αφού δεν είχαμε μυαλό “Καλά να πάθουμε και τραβάμε αυτά σήμερα”.
           Ο κ. Κώστας Καραμανλής στις προκλήσεις αυτές των πολιτών δεν έκανε δηλώσεις γιατί όπως πάντα ήταν σεμνός και ταπεινός, απευθυνόμενος προς το πλήθος τους είπε: “Να σεβαστούμε όλοι μας αυτή την στιγμή τον φίλο Θανάση Νάκο”. Μέσα του όμως είμαι σίγουρος από την αγάπη αυτή του κόσμου ένιωσε δικαίωση και ικανοποίηση για την πολιτική που εφάρμοσε κατά την 5ετή πρωθυπουργία του.
          Δικαιωμένος από την αγάπη αυτού του κόσμου δεν είναι μόνο ο κ. Καραμανλής αλλά είμαστε και εμείς οι απλοί και πολλοί πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε και στηρίζουμε την πολιτική του και το έργο του . Ένα από τους πολλούς απλούς πολίτες είμαι και εγώ που με τις μικρές μου δυνάμεις γράφω και αναφέρω συνέχεια ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής είναι ο πιο αγαπητός πολιτικός από όσους κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι σήμερα. Τα χαρίσματά του είναι τέτοια που ξεπερνά ακόμη σε μερικές περιπτώσεις και τον εθνάρχη και θείο του Κων/νο Καραμανλή. Υπενθυμίζω για ακόμη μια φορά ο μεγάλος αυτός πολιτικός τυγχάνει της εκτίμησης του λαού γιατί σαν πολιτικό απέφευγε τα ψέματα. Πάντα τα λόγια του ήταν σταράτα και συμβόλαιο με το λαό. Αντίθετα αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα, ο λαός υποφέρει γιατί οι προεκλογικές δεσμεύσεις και τα λόγια ήταν ψεύτικα. Όλες οι δεσμεύσεις τους σήμερα έχουν γίνει κουρελόχαρτα.
          Γι’ αυτό τελειώνοντας, επισημαίνω ότι ο Κώστας Καραμανλής όπου να πηγαίνει και όπου να βρίσκεται θα τυγχάνει πάντα την αγάπη και τον ενθουσιασμό του κόσμου. Και πάντα θα τον παρακαλούν να γυρίσει πίσω για να σώσει τον τόπο και το κόμμα της Ν.Δ. που κινδυνεύει να γίνει χειρότερο και από το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα πάντα θα κρύβονται όπως κρύβεται και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας που πρόσφατα σε δηλώσεις που έκανε δήλωσε ότι φοβάται να κυκλοφορήσει ελεύθερα γιατί φοβάται το λιντσάρισμα του κόσμου. Τον ίδιο βέβαια φόβο έχουν κατά την γνώμη μου και όσοι συμμετείχαν στην Κυβέρνηση γιατί φοβούνται την οργή του λαού που τους φωνάζουν: “Ψεύτες, Ψεύτες, φύγετε γρήγορα να σωθούμε”.

Δερβίζιανα, 3-4-2013                            
Γιάννης Γκουβάς
Αποστασιοποιημένο Μέλος Ν.Δ.
Δερβιζιάνων Ιωαννίνων, Λάκκα Σουλίου
Κιν.: 6974891321