Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Oρίζοντες Ηπείρου: Καλή Σχολική Χρονιά σε Μαθητές, Δασκάλους, Καθηγητές και Γονείς!


Από τους Ορίζοντες Ηπείρου, εκλεγμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:
Στην αρχή κάθε νέας σχολικής χρονιάς, οι ευχές των «αρχόντων» και των πολιτικών μπορεί να φαίνονται στερεότυπες και επαναλαμβανόμενες… Ίσως και ως αντιγραφή των αντίστοιχων περσινών και των προπέρσινων.
Κάθε νέα σχολική χρονιά ωστόσο, για εσάς τους μαθητές, εμάς τους γονείς σας και τους δασκάλους σας, είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Θα μπορούσε να είναι και ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό σας.
Η γνώση είναι ένα ανεκτίμητο εφόδιο. Η κατάκτησή της είναι μια διαρκής και επίπονη προσπάθεια, μέσα και έξω από το σχολείο. Αν κοπιάσετε σήμερα, θα κατακτήσετε στόχους αύριο.
Τα «πρωτάκια» μπαίνουν σε έναν καινούργιο κόσμο και οι ευχές μας για καλή σχολική ζωή, θα τα ακολουθούν, όπως άλλωστε και όλους τους μαθητές κάθε ηλικίας και βαθμίδας.
Για τους μαθητές του Λυκείου η ευχή είναι συγκεκριμένη: για να σπάσετε τα δεσμά της Ηπείρου, πρέπει πρώτα να σπάσετε τα δικά σας ψυχικά δεσμά. Τολμήστε. Θα κερδίσετε ακόμη κι αν προς στιγμήν φανεί ότι αποτυγχάνετε.
Οι γονείς να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, ως φίλοι και συμπαραστάτες, όχι ως κριτές. Ο ψόγος δεν ταιριάζει στον γονιό, ακόμα και όταν το παιδί του αποτύχει.
Οι εκπαιδευτικοί τέλος, έχετε ένα δύσκολο έργο να επιτελέσετε. Βάλτε τα δυνατά σας για τους νέους μας, που είναι το μέλλον της πατρίδας.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Από το γραφείο Τύπου