Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ιατροί που σώζουν ζωές

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

          Είναι γιατροί που σώζουν ζωές και είναι για τους ασθενείς δεύτερος θεός αλλά και γιατροί αλμπάνηδες που στέλνουν τους ασθενείς στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.
          Παρόλες τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος της υγείας, υπάρχουν Ιατροί που είναι πιστοί στο καθήκον τους. Ένας από αυτούς τους Ιατρούς που είναι πιστός στο καθήκον και σώζει ζωές, και είναι για τον ασθενή «δεύτερος θεός» είναι ο Καθηγητής Α΄ Ορθοπεδικής Κλινική Π.Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κ. Μπερής Αλέξανδρος. Αυτό το διαπίστωσα ύστερα από μια δύσκολη επιτυχημένη ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση σε συγγενικό μου πρόσωπο ενώ άλλοι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια στην περίπτωσή της.
          Ό,τι και να πω, ό,τι και να γράψω η αξία του Καθηγητή κ. Μπερή Αλέξανδρου είναι γνωστή στο Πανελλήνιο. Γιατί:
α) Δεν είναι τυχαίο σε δύσκολες ορθοπεδικές χειρουργικές επεμβάσεις ασθενείς εμπιστεύονται τα μαγικά χέρια του κ. Μπερή από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
β) Δεν είναι τυχαίο, για το επιστημονικό του έργο και την ικανότητά του έχει βραβευτεί από πολλούς επιστημονικούς φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
          Ο κ. Μπερής μετά τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σουκάκο είναι διαφήμιση για το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και ειδικά την Α΄ Ορθοπεδική Κλινική και την Ήπειρο.
          Δυστυχώς για πολλούς ασθενείς υπάρχουν και γιατροί Αλμπάνηδες που όπως επεσήμανα και στην αρχή στέλνουν τους ασθενείς στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα. Αυτούς τους γιατρούς οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να τους βάζουν στο περιθώριο και αν δεν μπορούν, κάνω έκκληση προς τους ασθενείς προτού νοσηλευτούν να ενημερωθούν για τον γιατρό που θα τους αναλάβει.
          Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Μπερή Αλέξανδρο, τον συνεργάτη του κ. Κώστα Ιωάννη και όλο το επιτελείο του.
          Εύχομαι δε όπως ο καθηγητής Ορθοπεδικής κ. Παναγιώτης Σουκάκος που άφησε πίσω του αντικαταστάτες που τιμούν το έργο του, το ίδιο πιστεύω πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνει και ο κ. Μπερής ώστε η Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να παραμείνει πρώτη στην Ελλάδα.
          Ας τον έχει ο θεός καλά και να του δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει το επιστημονικό του έργο.

Γιάννης Γκουβάς
6974891321
Δερβίζιανα Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων
03/07/2012