Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 56χρονος αλλοδαπός, για κλοπή από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (13-08-2015) το μεσημέρι στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος στο Κανάλι Πρέβεζας, ο δράστης διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λουόμενης και αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό ενώ στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος δράστης και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των (888) ευρώ
 δύο κινητά τηλέφωνα
ένας κόφτης μετάλλων
δύο κατσαβίδια
ένα ζευγάρι γάντια και
 ένα ζευγάρι ελαστικά παπούτσια αναρρίχησης
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της συμμετοχής του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

***
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που είναι δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά μέρη.