Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έρχονται νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου του 2013, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της τρόικας για τιμές λιανικής που θα αντανακλούν το κόστος παραγωγής.
Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό των δράσεων του ΥΠΕΚΑ, μέσα στο έτος θα ανακοινωθεί ο τρόπος της απελευθέρωσης των τιμολογίων.
Η απελευθέρωση κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου θα γίνει σταδιακά μέσα στο 2013: «Είτε χρονικά σε δύο φάσεις ή με διαφορετικό τρόπο» περιέγραψε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει και ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης.
Τα ποσοστά της αύξησης θα αποφασιστούν από τη ΔΕΗ σε συνεννόηση με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Εξάλλου, σε ότι αφορά τα οικιακά τιμολόγια (χαμηλής τάσης) ο υπουργός επανέλαβε ότι οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες θα προστατευτούν. Πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται τα κριτήρια για τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια να αλλάξουν ώστε να ενταχθούν και άλλες κοινωνικές ομάδες.
Όπως και να 'χει, πηγές αναφέρουν ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα γίνουν σε δύο δόσεις, η μία την 1η Ιανουαρίου και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2013.