Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Αύγουστο.
Συνελήφθησαν συνολικά (493) άτομα και ειδικότερα:
· Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -317- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
· Για ληστεία: -1-
· Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
· Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
· Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
· Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Προστασίας του Περιβάλλοντος» -1-
· Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων»: -3-
· Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -40-
· Για ενδοοικογενειακή βία: -8-
· Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -20-
· Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
· Για ψευδή καταμήνυση: -1-
· Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
· Για παράνομη βία: -1-
· Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -29-  


Εξιχνιάστηκαν:
· Τρεις υποθέσεις ληστείας
· Τριάντα δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
· Είκοσι εννέα υποθέσεις ναρκωτικών
· Επτά υποθέσεις απάτης
· Δεκατέσσερις υποθέσεις όπλων
· Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
· Κάνναβη: -78- κιλά και -438,66- γραμμάρια
· Ηρωίνη: -18,76- γραμμάρια
· Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -1,6- γραμμάρια
· Ναρκωτικά χάπια: -22-
· Δενδρύλλια κάνναβης: -9-
· Κυνηγετικά όπλα: -6-
· Τυφέκια: -3-
· Πιστόλια: -5-
· Φυσίγγια: -969-
· Πυροκροτητές : -20-
· Χρηματικό ποσό: - 17.220- ευρώ και -100- δολάρια Η.Π.Α.
· Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -3-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
· Την (01-08-2019), εξιχνιάστηκε περίπτωση απόπειρας ληστείας σε βάρος 77χρονου ημεδαπού στο Μορφάτι Θεσπρωτίας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού.
· Την (02-08-2019), εξιχνιάστηκαν δέκα υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στην Ανατολή Ιωαννίνων και συνελήφθη ως δράστης 19χρονος ημεδαπός.
· Την (04 και 10-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο διαφορετικές υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στην Άρτα, με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντων  και σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απάτη σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35 και 27 ετών.
· Την (06-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Άρτα, με δράστη 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσποιούνταν τον υπάλληλο της ΔΕΗ.
· Την (07-08-2019), συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 31χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι την 05-08-2019 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Σημειώνεται ότι ο 31χρονος δράστης ήταν δραπέτης φυλακών καθόσον είχε παραβιάσει άδεια από κατάστημα κράτησης της χώρας.
· Την (08-08-2019), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών από 43χρονο δράστη, ο οποίος μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση τουριστικού καταλύματος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, κατάφερε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.
· Την (23-08-2019), συνελήφθησαν πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας.
· Την (24-08-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 91χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού του παθόντα και αφού τον απώθησαν με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ ενώ η τρίτη κατηγορούμενη ανέμενε στο εξωτερικό του σπιτιού.
· Την (26-08-2019), συνελήφθησαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 23 ετών, διότι απέκρυπταν σε λεβητοστάσιο οικίας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1- κιλού και -200- γραμμαρίων. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 21χρονου αλλοδαπού που εμπλέκεται στην υπόθεση προμήθειας και διακίνησης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπρόσθετα και τρία κυνηγετικά όπλα.
· Την (28-08-2019), συνελήφθησαν στο Καναλλάκι Πρέβεζας, σε διαφορετικές υποθέσεις, δύο ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή. Συνολικά κατασχέθηκαν -289,6 γραμμάρια κάνναβης, δύο πυροβόλα όπλα, ένα κυνηγετικό όπλο και -9- αβολίδωτα φυσίγγια.
· Την (29-08-2019), συνελήφθη στην Άρτα 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Σε έρευνες στα σπίτια του κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα που εμπίπτουν στην ανωτέρω νομοθεσία.
· Την (29-08-2019), συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, 42χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -260,8- γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -8.130- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
· Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα  (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική κλοπή, κατάχρηση σε ασέλγεια, πλαστογραφία, σωματικές βλάβες, απείθεια, εργοδοτικές εισφορές και  παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών).