Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας

Συνάντηση με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφο, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από την επιθυμία που εξέφρασε ο Γιαννιώτης βουλευτής, - και στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος- να έχει άμεση ενημέρωση για μια σειρά από σημαντικά θέματα τα οποία επιδιώκει να προωθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.
Όπως τονίστηκε άλλωστε στη συνάντηση και οι δύο πλευρές ταυτίζονται στην άποψη ότι, «σημαντικά θέματα του τόπου μπορούν να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά, όταν υπάρχει διαρκής συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια μέσα από τη θέση που ο καθένας υπηρετεί».
Η συνάντηση ήταν πολύωρη και υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά από θέματα, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται «σταθερά» στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής.
Θέματα που αφορούν στο Δήμο Ιωαννιτών αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και την Ήπειρο.


Έγινε καταρχήν ενημέρωση στον γιαννιώτη βουλευτή από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Θανάση Μανταλόβα, για τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες που θέτει ο Δήμος Ιωαννιτών στη νέα προγραμματική περίοδο.Τέθηκαν «στο τραπέζι» θέματα όπως, το Γιαννιώτικο Σαλόνι – Πάρκο Πυρσινέλλα.
Σε συνέχεια και σχετικής επιστολής που απέστειλε ο Δήμαρχος στους βουλευτές, η Δημοτική Αρχή επιμένει σθεναρά πως για να κλείσει γρήγορα η εκκρεμοδικία, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλλα σε όφελος των πολιτών, πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του πάρκου, αποκαθιστώντας την εκ μέρους του αυθαιρεσία που «καταδίκασε» το Γιαννιώτικο Σαλόνι σε ερήμωση και ενέπλεξε το Δήμο σε πολύχρονη δικαστική περιπέτεια.
Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε στον κ. Στέφο το ότι η Δημοτική Αρχή ζητάει από τους γιαννιώτες βουλευτές να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης τέθηκε το θέμα της διεκδίκηση των δύο παραλιμνίων οικοπέδων από την πλευρά του Δήμου, ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση- αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης, μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που εκπόνησε ο Δήμος.
Ακόμη τέθηκε το θέμα της ισόρροπης μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τις περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών και η μείωση του συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδων στη ζώνη Ζαγορίου (Αμφιθέα-Λιγγιάδες).
Συζητήθηκε το θέμα του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και η αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν έργα και παρεμβάσεις, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει διεθνείς πτήσεις και να «υπηρετήσει» την τουριστική στρατηγική της περιοχής, την επιχειρηματικότητα και συνεπώς την οικονομική ανάπτυξη, ενώ στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα που αφορούν γενικότερα στην τουριστική στρατηγική.
Συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης του κόμβου εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων, καθ’ όσον με την ολοκλήρωση και της Ιόνιας Οδού, όλος ο κυκλοφοριακός φόρτος θα διοχετεύεται προς την πόλη των Ιωαννίνων από τον υφιστάμενο κόμβο της Εγνατίας. Συζητήθηκε επίσης το διαχρονικό θέμα της κατασκευής κόμβου της Εγνατίας προς την πλευρά του Περάματος.
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα πανηπειρωτικής εμβέλειας, όπως αυτό του αγωγού φυσικού αερίου και του άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε την αναγκαιότητα διασύνδεσης της Ηπείρου με τον αγωγό φυσικού αερίου, καθώς τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά και την έγκριση των σχεδίων για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού TAP που υπεγράφησαν προσφάτως από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, αφήνουν επί του παρόντος την Ήπειρο εκτός διαδρομής του αγωγού.
Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα να εξευρεθεί λύση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού έως τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Μεταξύ του Δημάρχου και του βουλευτή, υπήρξε διεξοδική συζήτηση και ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπογράμμισε πως: «Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει σταθερά τη συνεργασία με όλους τους φορείς. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στους βουλευτές του νομού, φροντίζει να ενημερώνει για όλα τα θέματα στα οποία θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλουν ενεργά στην προώθηση τους προς την κυβέρνηση και την πολιτεία».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Στέφος τόνισε από την πλευρά του πως 
«θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, γι’ αυτό βρίσκομαι στο πλευρό του Δήμου Ιωαννιτών, καταβάλλοντας από την πλευρά μου κάθε προσπάθεια για να συμβάλω στην προώθηση θεμάτων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής».