Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εντυπώσεις από μια ομάδα μοτοσικλετιστών που επισκέφτηκε το Πωγώνι

Την Άνοιξη που μας πέρασε μια παρέα είκοσι μοτοσικλετιστών από Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, επιστεφτήκανε τα χωριά του Πωγωνίου, οι περισσότεροι από αυτούς για πρώτη φορά.
Οι εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από άριστες με αποτέλεσμα στο τέλος της δεύτερης μέρας να ανανεώσουμε το ραντεβού για του Φθινόπωρο.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι:
Εαρινών Πωγωνιακόν Έπος
http://www.advride.gr/threads/%CE%95%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BD-%CE%A0%CF%89%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD-%CE%88%CF%80%CE%BF%CF%82-the-wet-road-story.5198/
Έτσι και έγινε λοιπόν μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο είκοσι τα άτομα, αλλά πενήντα, μια και οι πρώτοι τους έχανε μεταφέρει την προηγούμενη εμπειρία τους.
Από Έβρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη  στην Κάτω Μερόπη, από τις  7 έως τις 9 του Σεπτέμβρη.
Αφού κάναμε βόλτες στις γύρω περιοχές, μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν με τον καλύτερο  τρόπο, ο Σταύρος και η Φανή στο καφενείο του χωριού.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου μας καλωσόρισε και ήπιε μαζί μας ένα ποτηράκι.
Μια πολύ θετική κίνηση η όποια ανέβασε ακόμη περισσότερο στα μάτια όλων την περιοχή. Εκεί δε που ετοιμαζόμασταν να ανανεώσουμε και πάλι για νέα συνάντηση στα Πωγώνια, μας είχε μια ευχάριστη έκπληξη.
Μεταφέρω ένα κείμενο από το Φόρουμ της ομάδας, του Αdv Ride, στο Ιντερνέτ. Nα σημειώσω ότι τα μελή μας, οργώνουνε στην κυριολεξία την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με τις μοτοσυκλέτες τους.
Ασφάλτινα Ελληνικά Βουνά-On the border
http://www.advride.gr/threads/a%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC-5-the-road-story.5824/   
"Ο καιρός έκανε τα δικά του και εμείς τα δικά μας, ούτε η πρώτη φορά ήταν, αλλά ούτε και η τελευταία. Τη στιγμή που κάθε λογικός άνθρωπος βλέποντας τον καιρό θα καθόταν στο σπιτάκι του, εμείς για άλλη μια φορά βγήκαμε στους δρόμους. Και καλά κάναμε γιατί ο δρόμος είναι ζωή. Αυτή τη ζωή που παίρνουμε από τις βόλτες ή τα ταξίδια μας, το βλέπουνε και οι άλλοι στα μάτια μας και τους αρέσει.

Αυτό είδε και ο Αντιδήμαρχος του Πωγωνίου, ο Τάσος ο Γιούνης, όταν ήρθε να μας καλωσορίσει και να πιει ένα ποτηράκι μαζί μας. Αυτή τη φορά αντί να κανονίσουμε εμείς την επομένη συνάντηση μας, μας πρόλαβε αυτός.
Όπως ανακοίνωσε στην παρέα των Ασφάλτινων Ελληνικών Βουνών, πρόθεση του Δήμου είναι, του χρόνου τον Ιούνιο να μας φιλοξενήσουνε στα Πωγώνια. Αφού βολτάρουμε στη γύρω περιοχή και γνωρίσουμε τους ανθρώπους των χωριών, το βράδυ του Σαββάτου θα μας δείξουνε ένα ακόμη κομμάτι που δεν είδαμε, το σημαντικότερο τους ίσως έθιμο, το Πωγωνήσιο Πανηγύρι. Με τα κλαρίνα του, τα τσιπουράκια του και τους χορούς του. Εννοείτε ότι θα μας φιλέψουνε ντόπιο τσίπουρο και τοπικά εδέσματα.
Για όσους δεν το γνωρίζουνε, τα πανηγύρια εδώ πάνω δεν είναι για τα πανηγύρια.

Όσοι είμαστε εκεί, αποδεχτήκανε την πρόσκληση του Δήμου. Ραντεβού λοιπόν τον Ιούνιο, πάντα καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα Πωγώνια για να δούμε ότι δεν είδαμε, να ακούσουμε ότι δεν ακούσαμε και να πιούμε όσα τσίπουρα αφήσαμε στην μέση."
Για μια ακόμη φορά το Πωγώνι κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καρδιές όλων μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στις αρχές του Καλοκαιριού, να βρεθούμε ακόμη μια φορά και να δούμε αυτά που δεν είδαμε.

Μόνο που αυτή τη φορά θα είμαστε ακόμη περισσότεροι.