Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΖ: Σαμαράς –Καψάλης

Γράφει ο Γιώργος Αντ. Τσαβίδης

   Θυμόμαστε την  φρίκη  που νοιώσαμε ακούγοντας τον πρώην πρωθυπουργό κο Αντ. Σαμαρά  στην Δ.Ε.Θ. τον Σεπτέμβρη του 2014, όταν ανακοίνωσε  την δημιουργία ΕΟΖ. Βέβαια μας γνωστοποίησε πως η δημιουργία αφορούσε στην Θεσσαλονίκη χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
   Επίσης θυμόμαστε το ΣΟΚ που νοιώσαμε όταν την σκυτάλη έσπευσε να παραλάβει ο δήμαρχος Πωγωνίου κος Κ. Καψάλης, που με δηλώσεις του σε ημερήσια  εφημερίδα των Γιαννίνων, υπερθεμάτισε  για το θέμα.
  Μάλιστα στην ίδια εφημερίδα εμφάνισε  όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι στην  δημιουργία ΕΟΖ στο Πωγώνι, περίπου ως παρανοϊκούς.
    Ας ελπίσουμε όμως, πως τώρα με την κυβερνητική αλλαγή, κάθε τέτοια σκέψη θα παραμερισθεί και οι άφρονες της δημοτικής αρχής που χωρίς να έχουν ιδέα, χωρίς να γνωρίζουν  τι σημαίνει ΕΟΖ καθώς και τις καταστρεπτικές επιπτώσεις για τον τόπο, θα σταματήσουν τους επικίνδυνους  πειραματισμούς. Εκτός κι αν κάποιοι γνωρίζουν και δεν εκδηλώνουν τις προθέσεις τους.
    Και τα δυο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, έχουν ταχθεί ανοικτά και σθεναρά κατά της δημιουργίας  ΕΟΖ στο Πωγώνι καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.
    Ας ελπίσουμε πως την ίδια στάση θα κρατήσουν όποτε, όταν και αν τεθεί τέτοιο θέμα. Γιατί δυστυχώς εάν περιμένουμε  από τον κο δήμαρχο Πωγωνίου  να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του τόπου, μάλλον έχουμε ατυχήσει.

Γιώργος Αντ. Τσαβίδης


Υ.Γ.:  Βέβαια θα πρότεινα στον κο δήμαρχο να ασχοληθεί με τα καθημερινά   προβλήματα  των χωριών, όπως για  παράδειγμα την συσκότιση τους από την έλλειψη λαμπτήρων, και να αφήσει για άλλους τέτοια  άκρως σοβαρά θέματα.