Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Παγώνουν» ως το 2017 τα σχέδια για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών


Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα οδηγούσε σε ελάφρυνση των νοικοκυριών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με καθορισμένες τιμές ζώνης από την Εφορία
Στα χαρτιά μένει όπως φαίνεται το σχέδιο για τη σταδιακή μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από τις αρχές του 2015, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία πτώση των πραγματικών τιμών.
Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα, τον οποίο επικαλείται το «Βήμα» σε σχετικό ρεπορτάζ, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2017, παρά τις μεγάλες αποκλίσεις που παρατηρούνται.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχουν εμπορικές τιμές για να γίνουν συγκρίσεις με τις αντικειμενικές, αλλά και επειδή αυτό θα είχε δραματική επίπτωση στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, καθώς χιλιάδες ακίνητα είναι υποθηκευμένα στην αντικειμενική αξία.
Η μείωση των αντικειμενικών αξιών θα οδηγούσε σε ελάφρυνση των νοικοκυριών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με καθορισμένες τιμές ζώνης από την Εφορία.


ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr