Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Super League: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ξάνθη 0-2

Ο ΠΑΣ έχανε τις ευκαιρίες, η Ξάνθη όμως έφυγε με το διπλό. Εντιμάρ και Μαρκόφσκι χάρισαν στην ακριτική ομάδα το τρίποντο της νίκης (0-2).
Η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα (2-0) από τα Γιάννινα και έφτασε τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που έχει δύο βαθμούς λιγότερους.
Εντιμάρ (31') και Μαρκόφσκι (52') τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και τους Μπέρτο (δεξιά), Βάλλα, Κομεσίδη και Εντιμάρ (αριστερά) στην άμυνα. Βασιλακάκης, Φλίσκας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Σουάνη. Πόι από τα αριστερά και Βλαχοδήμος από τα δεξιά ήταν τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ την αιχμή του δόρατος αποτελούσε ο Μαρκόφσκι.
Η Ξάνθη στα πρώτα λεπτά έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που άγγιξε το 1-0, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μπακαγιόκο και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιβιανί.
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και με τον Ζαϊρί να ταλαιπωρεί τον Εντιμάρ δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της Ξάνθης.
Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί από τα άκρα να αναπτυχθεί, ενώ το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη μέσω των αντεπιθέσεων ήθελε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση, αλλά αντί γι αυτό δέχθηκαν νωρίς στην επανάληψη και άλλο τέρμα. Στο 52' ο Φλίσκας έβγαλε την Ξάνθη σε αντεπίθεση, πάσαρε στον Μαρκόφσκι, ο οποίος με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φεγκρούς.
Δύο λεπτά πριν το γκολ ο Βιβιανί χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε κεφαλιά του Μπουζίντ.
Με τον Ντε Βινσέντι να μένει από δυνάμεις, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΣ σταμάτησε να απειλεί την εστία του Βιβιανί, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα.
ΠΑΣ: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Σκαρντοβέλι, Τζημόπουλος, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα, Ζαϊρί, Μπακαγιόκο.
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Βλαχοδήμος, Μαρκόφσκι, Σουάνης.