Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΑΑΤ: Διάσκεψη για την αγελαδοτροφία την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

«Διάσκεψη για την Χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Γαλακτοπαραγωγική Αγελαδοτροφία», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 11:00, στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου (6ος όροφος).Στη διάσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Αστερίου Ροντούλη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Οργανώσεων των Κτηνοτρόφων που εκτρέφουν αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, των βιομηχανιών γάλακτος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ.

Επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική στο αγελαδινό γάλα και η εγχώρια παραγωγή όχι μόνον δεν καλύπτει την ποσόστωση που διαθέτουμε αλλά και μειώνεται χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει ως συνέπεια τις υψηλές εκροές για την εισαγωγή αγελαδινού γάλακτος ενώ ταυτόχρονα είναι μία διαρκής απειλή για τη διατροφική ασφάλεια της χώρας.
Σκοπός της διάσκεψης είναι να διατυπώσουν οι αντιπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ τις θέσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτάσεις τους όσον αφορά τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και τους τρόπους ή τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αντιμετώπισή τους.