Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Εντοπίστηκε σε ορεινό και απόκρημνο σημείο της ευρύτερης περιοχής του Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου, ποσότητα αρωματικού φυτού, βάρους περίπου (60) κιλών


Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, εντοπίστηκε σε ορεινή και απόκρημνη περιοχή στο όρος Νεμέρτσικα, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα αρωματικού φυτού, βάρους περίπου (60) κιλών.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών (62χρονου άνδρα και 56χρονης γυναίκας) και ενός 49χρονου αλλοδαπού, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, προχθές (15-07-2018) νωρίς το πρωί, στην παραπάνω περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε παράπηγμα, που χρησιμοποιούσαν οι τρεις κατηγορούμενοι για κτηνοτροφικές εργασίες, ποσότητα αρωματικού φυτού (τσάι βουνού), βάρους περίπου (60) κιλών, που είχε συλλεχθεί και εκριζωθεί.
Η παραπάνω ποσότητα τσαγιού κατασχέθηκε και θα παραδοθεί στο Δασαρχείο Κόνιτσας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.