Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος παρέστη στη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.
H 30η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου λοιπόν, έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πολύτιμο έργο και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Τιμούμε εκείνους, που αποτέλεσαν λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και μεγαλοψυχίας, διαθέτοντας μέρος ή και το σύνολο της περιουσίας τους, για την οικονομικο-κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας. Σε δύσκολες εποχές, έδωσαν τη δυνατότητα ανάπτυξης της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας, διατηρώντας ζωντανή την Εθνική Συνείδηση της πατρίδας μας.
Ας αποτελέσει αυτή η ημέρα αφορμή να εμπνευστούμε από τη δύναμή των εθνικών μας ευεργετών και ας ελπίσουμε να μιμηθούν το έργο τους και άλλοι, νεότεροι Έλληνες!
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που ενεπνεύστη την καθιέρωση της εκδήλωσης και πρωτοστάτησε στη θεσμοθέτησε της, όπως κάνει κάθε χρόνο από την ημέρα που γιά πρώτη φορά διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις, έδωσε και πάλι φέτος το παρών στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής. Εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και το μέλος του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη, στη δοξολογία στον καθεδρικό μητροπολιτικό ναό και στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Μάλιστα βάσει του πρωτοκόλλου και ως κύριος εκφραστής της Παγκίσμιας Ηπειρωτικής Αποδημίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, καταθέτει στεφάνι δεύτερη, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον εκπρόσωπο της.
Το πρόγραμμα των φετεινών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής είναι.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα 11.00' πρωινή. Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β'.

Ομιλία για τους Εθνικούς Ευεργέτες, από την πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κρίαρη.
Ώρα 11.45' πρωινή. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, της Περιφέρειας Αττικής, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και διαφόρους φορείς.
Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Ώρα 18.00'.Εσπερίδα με θέμα ''Άθλος Ευεργεσίας και Εθνική Ενόραση'', από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωβνιών της Περιφέρειας Αττικής, Λ. Μεσογείων 156 Χολαργός, στάση Μetro Εθνικής Άμυνας, με ελεύθερη είσοδο.