Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σε «νευρική κρίση»


Κρούσματα ασυνεννοησίας και έλλειψης συνοχής μεταξύ υπουργών προκαλούν «νευρική κρίση» σε κυβέρνηση και Μαξίμου.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης στα πεδία του συντονισμού, της ελλιπούς συνεννόησης μεταξύ κορυφαίων υπουργών, αλλά και της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων αναδείχθηκε σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.
Τα σημεία αποδιοργάνωσης αναδείχθηκαν κατ΄ αρχάς με αφορμή τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας πριν από εννέα ημέρες.

Ακολούθησε η ενδοκυβερνητική- και ευρύτερη- διαμάχη με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου περί αναδρομικής επιβολής τελών στους «τακτοποιημένους» ημιυπαίθριους.

Σχεδόν ταυτόχρονα αποσύρθηκε άρον άρον μια διάταξη από το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που αφορούσε τις δυνατότητες και προϋποθέσεις ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών.

Και τα τρία περιστατικά έφεραν το Μέγαρο Μαξίμου ενώπιον ενός προβλήματος που προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, δεδομένης και της κρισιμότητας της περιόδου, η οποία προσδιορίζεται από την αδυναμία εύρεσης διεξόδου από τη συνολική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
O πυρήνας του προβλήματος εστιάζεται, σύμφωνα με καθημερινούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, στην ανάδειξη των διαφορετικών πόλων εξουσίας που δρουν περί τον κ. Παπανδρέου και συχνά πλέον συγκρούονται μεταξύ τους- προς το παρόν, στο παρασκήνιο.