Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εικόνες εξαθλίωσης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Βουνά τα σκουπίδια,  αφόρητη η μυρωδιά από τη βρομιά!

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Το πρώτο κέντρο για τη φιλοξενία των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια παρακμής και εξαθλίωσης.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες  οι περίπου 2.000  μετανάστες που βρίσκονται εκεί, μένουν σε ακαθάριστα κοντέινερ αφού το συνεργείο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό τους, μαζεύει μόνον τα σκουπίδια από τους κάδους απορριμμάτων.
Οι αστυνομικοί που γνωρίζουν το θέμα αλλά και οι «κρατούμενοι» κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα αφού, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν από μολύνσεις και τα τρωκτικά που
κινούνται ανάμεσα στα σκουπίδια.
Πληροφορίες κάνουν λόγο  ότι εκτός της βρωμιάς και της δυσοσμίας που επικρατεί μέσα στα κοντέινερ, οι θερμοσίφωνες είναι χαλασμένοι εδώ και καιρό ενώ για τον καθαρισμό των περίπου 2.000 μεταναστών δίνονται μόλις μία φορά το μήνα σαμπουάν, οδοντόκρεμες και τα υπόλοιπα προϊόντα που απαιτούνται για την υγιεινή τους.
Πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες είχαν δημιουργηθεί προβλήματα και με τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στους κάδους των απορριμμάτων, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σκουπίδια είχαν σωρευτεί λόγω του γεγονότος ότι είχε λήξει η σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού, η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα.
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι κανείς δεν φροντίζει να καθαρίζει τα κοντέινερ ούτε και να κάνει απολύμανση των χώρων στους οποίους διαμένουν οι μετανάστες.
Αποτέλεσμα;
Τόσο εκείνοι όσο και οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί να μιλούν για μία υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που απαιτείται να ενδιαφερθούν για το θέμα.