Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΕΚ: Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των δανειστικών συμβάσεων

Επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες θα επιδιώξει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ , προκειμένου να αλλάξουν οι όροι των δανειστικών συμβάσεων και να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι της σχετικής συνεισφοράς για τα στεγαστικά τους δάνεια.
Όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Κουτσούκος σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης, ο ΟΕΚ προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί με τα Πιστωτικά Ιδρύματα που συνεργάζεται, τις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι δικαιούχοι του για να μπορέσουν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους».
Ο υφυπουργός διευκρινίζει ότι στις συμβάσεις (δανειστικά συμβόλαια), που έχουν υπογράψει οι δικαιούχοι με τις Τράπεζες, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Η κάλυψη του ποσού του δανείου γίνεται εξ ολοκλήρου από την τράπεζα και ο ΟΕΚ συμμετέχει στην επιδότηση του επιτοκίου.
Η επαναδιαπραγμάτευση, όμως που θα επιδιώξει ο ΟΕΚ, θα έχει στόχο τη διευκόλυνση των δικαιούχων να προβούν σε επαναδιαμόρφωση των όρων σύναψης των δανειστικών τους συμβολαίων, χωρίς να χάνουν την επιδότηση (από τον ΟΕΚ) στο ποσό που είχε καθοριστεί.