Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Σε 40 ημέρες η εξέταση αιτημάτων για αναπηρικές συντάξεις

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου τα 45 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που βρίσκονται σε όλη τη χώρα και ήδη εξετάζονται οι πρώτες 3.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων.

Μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία αξιολόγησης αναπήρων θα είναι πιο γρήγορη, αντικειμενική και με κανόνες απόλυτης διαφάνειας, καθώς θα έχουν προστεθεί άλλα 15 Κέντρα, ενώ οι 400 πιστοποιημένοι γιατροί, με τους οποίους είναι επανδρωμένα, θα έχουν φθάσει στους 1.000, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Γιώργος Κουτρουμάνης την επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κατάλογος με τις μόνιμες αναπηρίες, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει συμπεριλάβει 10 παθήσεις και κάλεσε κόμματα και φορείς να καταθέσουν προτάσεις, ενώ ανέφερε ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι μαζί με την επικαιροποίηση της λίστας να προχωρήσει και ο θεσμός της ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου, τονίζοντας ότι «η ασφαλιστική αναπηρία είναι όρος απόλυτα αναγκαίος».