Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο κακός χαμός γίνεται στην Φιλιππιάδα

Είμαι ένας από τους πολλούς απλούς Έλληνες Πολίτες που Προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει μ αυτό το (Ελληνικό Γκοβερνο).
Την ώρα που προσπαθείς έντιμα να βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί αλλά κομμάτι στην κυριολεξία…!
Έρχονται οι λεγόμενοι ιθύνοντες να σου το αρπάξουν και αυτό για να ψοφήσεις εντελώς και να μην μπορέσεις ούτε εσύ ούτε η οικογένεια σου να επιβιώσετε….
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για να καταλάβετε καλυτέρα.
Είναι οι «εμποροπανηγύρεις» εδώ για την Ήπειρο αλλά και για άλλα μέρη της Ελλάδας μία συνήθεια πάρα πολλών ετών οι άνθρωποι το λατρεύουν και που απ ότι φαίνεται θέλουν να την εξαλείψουν και αυτή μαζί με πολλά άλλα.
Ο λόγος λοιπόν για τις προετοιμασίες της εμποροπανήγυρης στην γέφυρα Καλογήρου που θα λάβει χώρα (μάλλον) από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου.
Η νέα δημοτική αρχή σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση να κάνει ο δήμος την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης και όχι η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου όπως τα προηγούμενα έτη. Δυστυχώς όμως η προσέγγιση του θέματος έγινε με απειρία και προχειρότητα .

Αποτέλεσμα να επιλεγεί από τον Δήμο ένας κατασκευαστής ,ο οποίος έχει βαριά ιστορία μιας και είναι αυτός που σε προηγούμενη δημοτική αρχή (επί Κατραχούρα) δημιούργησε σωρεία παραβάσεων και σκανδάλων στο δήμο, αρχίζοντας να κατασκευάζει τα παραπήγματα από τις 10/10/14 ενώ η δημοπρασία των θέσεων ήταν στις 15/10/14. Αυτό πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη αφού σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση του Δήμου ο κάθε έμπορος θα μπορούσε να επιλέξει τον κατασκευαστή για το δικό του παράπηγμα.
Εκτός αυτού ο κατασκευαστής ζητάει 300,00 € για κάθε παράπηγμα όταν στο παζάρι της Παραμυθιάς κόστισε 40,00 € το κάθε παράπηγμα.
Οι μηνύσεις και οι καταγγελίες από την Ομοσπονδία των εμπόρων βροχή.
Την ημέρα της δημοπρασίας σταμάτησαν τις εργασίες και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 5 εργάτες που κατασκεύαζαν τα παραπήγματα. Δεν είχαν άδεια από κανέναν ούτε από τον δήμο ούτε από τους εμπόρους.
Η Ομοσπονδία των έμπορων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξουσιοδοτήσεις από το σύνολο των εμπόρων αλλά ο δήμος θέλει να τους επιβάλει τον συγκεκριμένο κατασκευαστή με την συγκεκριμένη τιμή.
Το Σάββατο 18/10/14 συνεχίστηκαν οι εργασίες αλλά για λίγο αφού και πάλι οδηγηθήκαν στο αυτόφωρο. Σίγουρα έχουν γίνει μηνύσεις σε βάρος της επιτροπής της εμποροπανήγυρης αλλά και προς τον ίδιο τον Δήμαρχο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εμπόρων, πήραν τηλέφωνο στο Δήμο να κλείσουν θέσεις αλλά τους παρέπεμψαν στον κατασκευαστή με την αιτιολογία πως δεν έχουν άλλες θέσεις στον δήμο αλλά ο κατασκευαστής μπορεί να τους ¨βολέψει¨.
Τι είναι αυτό που οδήγησε τον Δήμαρχο στο να πάρει την διοργάνωση από την αναπτυξιακή που είχε την εμπειρία και την γνώση; Γιατί αυτή η εμμονή με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή;
Πάντως θα παρακολουθούμε το θέμα γιατί σίγουρα θα έχει και συνέχεια και θα ενημερώνουμε για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.
Έλληνας Πολίτης


ΠΗΓΗ: http://videomazemata.wordpress.com