Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ιόνια Οδός: Προχωρά και το τμήμα Σκλίβανη-Ιωάννινα, λύθηκε το θέμα στο Στρατόπεδο Αβγού

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συνέχιση των εργασιών της Ιόνιας οδού και στο τμήμα Σκλίβανη-Γιάννενα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.
Τα υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, όπως το ονόμασαν. Βάσει αυτού του μνημονίου, προχωρά άμεσα η παραχώρηση του στρατοπέδου «Παπαγεωργίου», στο Αβγό, για την κατασκευή μέρους του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.
Σύμφωνα με την συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών, λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του στρατοπέδου σε άλλο χώρο, αλλά και η άμεση παραχώρησή του. 

Η απομάκρυνση του στρατοπέδου από το Αβγό ήταν το μεγάλο «αγκάθι» για τη συνέχιση της Ιόνιας οδού προς τα Γιάννενα, με τις τοπικές αρχές να εμφανίζονται όλο αυτό το διάστημα, που δεν έβλεπαν κανένα εργοτάξιο να αναπτύσσεται στο επίμαχο τμήμα, να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένες.
 Στην πρόσφατη επίσκεψή του, στα Γιάννενα, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε καθησυχάσει τους φορείς λέγοντας ότι το «η εκκρεμότητα με το στρατόπεδο κλείνει». Είχε διαβεβαιώσει δε ότι το «μέτωπο» της κατασκευής της Ιόνιας οδού στο τμήμα «Σκλίβανη-Ιωάννινα» θα ανοίξει μέσα στις επόμενες 20 μέρες. Μετά την υπογραφή του μνημονίου, αναμένεται η εγκατάσταση εργοταξίου στην περιοχή.
 Το στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο του νομού, με πιο πιθανό χώρο το Πετσάλι. Για τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία του στρατοπέδου σε άλλη περιοχή θα χρειαστούν περίπου 7 εκατ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν σταδιακά. Το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως είχε πει ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχει προχωρήσει ήδη τις διαδικασίες για τη δέσμευση των κονδυλίων.


ΠΗΓΗ: www.agon.gr