Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ: «Μεταξύ ΦΠΑ και φορολόγηση των αγροτών το υπουργείο επέλεξε την μείωση κατά 60 εκατ. ευρώ της εξισωτικής»


Στην μείωση αυτών που λαμβάνουν την εξισωτική αποζημίωση θα προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας τονίζοντας πως ζήτησε τις προτάσεις των κτηνοτρόφων για το πώς και σε ποιους θα κατανεμηθούν τα χρήματα μετά τις περικοπές που προστάζει το νέο μνημόνιο. «Περιμένουμε την άλλη εβδομάδα τις προτάσεις τους (ενν. των κτηνοτρόφων), έτσι ώστε αυτά τα χρήματα που είναι χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού να πάνε στους πραγματικούς κτηνοτρόφους και θα πάνε. Οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Θα ωφεληθούν. Θα το δείτε», είπε ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας ο οποίος ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη εκ μέρους της κυβέρνησης λέγοντας:
«Πράγματι, υπάρχει μείωση της εξισωτικής. Τι να πούμε, ψέματα; Σαράντα εκατομμύρια φέτος. Είναι η πραγματικότητα. Είχαμε να επιλέξουμε – και αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι’ αυτό – μεταξύ της μείωσης της επιστροφής του Φ.Π.Α. από το 11% στο 7% και της φορολόγησης των αγροτών. Μεταξύ αυτών των δυο επιλέξαμε τη μείωση της εξισωτικής. Το συζητήσαμε με τους κτηνοτρόφους. Και εδώ κάποιοι να μη θεωρούν ότι χτυπιούνται περισσότερο από τους κτηνοτρόφους, για να τους υπερασπιστούν», είπε στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.