Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πάνω από 50.000 τροποποιητικές δηλώσεις σε πέντε ημέρες

Τεράστια απήχηση είχε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής 
τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 
Η υπηρεσία, τέθηκε στη διάθεση του κοινού μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.
 Μέσα στις πρώτες ώρες υποβλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες 18.000 δηλώσεις ενώ μέχρι και χθες, είχαν φτάσει στις 51.923. 
Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η προθεσμία και για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων εκπνέει στις 14 Ιουλίου, ταυτόχρονα με την προθεσμία υποβολής των αρχικών δηλώσεων.
Οι τροποποιητικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος μέσα σε πέντε ημέρες, αντιστοιχούν περίπου στο 50% των αντίστοιχων δηλώσεων που κατατέθηκαν πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι τροποποιητικές ήταν πέρυσι 105.499.
Τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την προθεσμία της 14ης Ιουλίου (μια προθεσμία η οποία επίσης θα αλλάξει αν την τελευταία στιγμή αποφασιστεί να δοθεί παράταση και στην προθεσμία υποβολής των αρχικών δηλώσεων.
 Μέχρι και χθες, οι δηλώσεις είχαν φτάσει στα 5.177.549. Τα έσοδα του δημοσίου έφτασαν στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. (2,954 δις. ευρώ) ενώ οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν αυτό το ποσό είναι 2,163 εκατομμύρια. Οι 43 στους 100 πληρώνουν, οι δύο στους 10 παίρνουν πίσω χρήματα και οι υπόλοιποι παραλαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό.