Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Κάτω Μερόπη: Ο πολιτιστικός σύλλογος διοργανώνει τον 4ο αγώνα ανώμαλου δρόμου 20χλμ. Και 6χλμ. «Νεμέρτσικα 2017 ο δρόμος προς τον Άη Γιάννη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ» με την στήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, διοργανώνει τον 4ο ΝΕΜΕΡΤΣΙΚΑ TRAIL RUN 2017 (Αγώνες 20χλμ & 6χλμ) στις 20 Αυγούστου 2017.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεως (τηλεφωνικά μέχρι και 19 Αυγ 17 και συμπληρώνοντας υπεύθυνη δήλωση την ημέρα διεξαγωγής στην Γραμματεία του αγώνα).
Αριθμός δηλώσεων συμμετοχής θα γίνει δεκτός και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
α) Γενική Ανδρών
β) ΓενικήΓυναικών
γ) 18-39 (ανδρών-γυναικών)
δ) 40-49 (ανδρών-γυναικών)
ε) 50+ (ανδρών-γυναικών)
Ξεχωριστή βράβευση για τον μικρότερο και μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή αλλά και σ' αυτόν που ήρθε από την μακρινότερη περιοχή.
ΕΠΑΘΛΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ:
Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους των γενικών κατηγοριών.
Κύπελλο στον πρώτο των υποκατηγοριών και αναμνηστικά στον 2ο και 3ο των κατηγοριών αυτών.
Οι τρεις πρώτοι των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται των βραβεύσεων στις λοιπές υποκατηγορίες.
Αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ (στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα).
ΑΠΟΝΟΜΗ: Η απονομή Κυπέλλων στους νικητές θα γίνει μετά τη λήξη της χρονομέτρησης του αγώνα.
ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ: Η διοργανωτές έχουν φροντίσει:
Για την παράθεση γεύματος στους αθλητές και τους συνοδούς τους, στην όμορφη πλατεία του χωριού μας.
Κλήρωση δώρων στους συμμετέχοντες αθλητές του αγώνα.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στον ίδιο χώρο (Κεντρική πλατεία Κάτω Μερόπης Πωγωνίου).
Ώρα εκκίνησης αγώνα 20 χλμ: 09:00΄
Ώρα εκκίνησης αγώνα 6χλμ: 09:15΄
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-08-2017 από την 07:45΄ π.μ. έως την 08:50΄ π.μ. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο από εθελοντές χώρο, τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
Και οι δύο αγώνες θα διέλθουν από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδης εκτάσεις, στεγνά ρυάκια λόγω καλοκαιριού, πέτρινα γεφύρια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο κα)
ΑΓΩΝΑΣ 6χλμ: 4χλμ χωμάτινος δρόμος μέσα στο δάσος και 2χλμ άσφαλτο.
ΑΓΩΝΑΣ 20χλμ:10χλμ χωμάτινος δρόμος και τα υπόλοιπα 10 χλμ μέσα σε δάσος.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Για τον αγώνα 6χλμ: Νερό στο 3ο χλμ (Μοναστήρι του Αη Γιάννη), στον σταθμό αυτό οι αθλητές που επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ανάψουν ένα κεράκι στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Για τον αγώνα 20 χλμ: Νερό πριν την εκκίνηση και επιπλέον θα υπάρχουν .....σταθμοί τροφοδοσίας. Ο πρώτος θα είναι στο 4,5 χλμ. όπου θα δίνεται νερό και ο δεύτερος στο 10 χλμ. όπου θα δίνεται νερό και αλμυρές τροφές και ο τρίτος στο 15.χλμ. όπου θα δίνεται νερό και κόκα κόλα.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.
ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή του αγώνα.
ΣΤΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Η ανάδειξη της περιοχής και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό μας και θα περάσουν μια όμορφη Αυγουστιάτικη Κυριακή στην δροσιά των ίσκιων της πλατείας του χωριού μας.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ . Από εθνική οδό Ιωαννίνων Κόνιτσας στρίβουμε για Βασιλικό-Κεφαλόβρυσο-Κάτω Μερόπη
Σας περιμένουμε στο φιλόξενο χωριό μας σε έναν ΔΙΚΟ ΣΑΣ αγώνα.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Βαγγέλης Τσίμαρης Φανή Χαρίση Οδυσσέας Κουκέσης
(τηλ.6908383781) (τηλ.6948543661) (τηλ.6932917699)


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ