Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Λήγουν την Τρίτη 8 Αυγούστου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στη δημιουργία 1.639 θέσεων πλήρους απασχόλησης µέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Δήµους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών για χρονικό διάστηµα οκτώ µηνών, αφορά η Δηµόσια Πρόσκληση Ν. 9 /2017 προγραµµάτων ΟΑΕΔ Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Τo Πρόγραµµα του ΟΑΕΔ «Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και ∆ιαχείρισης προσφυγικών ροών » συγχρηµατοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο).
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόµενους εγγεγραµµένους στο µητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω και λήγει την Tρίτη 8/8/2017 και ώρα 12η µεσηµβρινή.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται µε απλό τρόπο – αποκλειστικά µέσω του διαδικτύου – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιµοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Σύµφωνα µε το περιεχόµενο της µε αριθµό 9/2017 ∆ηµόσιας Πρόσκλησης, δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι άνεργοι, µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στο µητρώο ανέργων.
Εγγεγραμμένοι άνεργοι, µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
Εγγεγραµµένοι µακροχρόνια άνεργοι.


Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστηµιακού και Τεχνολογικού τοµέα για την κάλυψη θέσεων µε βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτηµα II της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.
Εγγεγραµµένοι  άνεργοι άνω των 29 ετών.
Εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων ΑµεΑ.
Εγγεγραµµένοι άνεργοι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυηµένου Εισοδήµατος»

Επισηµαίνεται ότι οι ενδιαφερόµενοι άνεργοι έχουν δικαίωµα να υποβάλουν µία ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής, ως πιστοποιηµένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονοµασία Χρήστη και Κωδικός).