Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η τοποθέτηση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ


Η τοποθέτηση  του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΑΕ 18-19 Απριλίου 2018.
 «Κύριοι συνάδελφοι, είχα την τύχη στην πορεία στην Αυτοδιοίκηση να έχω κάνει Δήμαρχος Μετσόβου, Νομάρχης Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης Ηπείρου. Έχουμε δει στην πράξη τα πράγματα και όχι στη θεωρία. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό να τα αντιμετωπίζεις από κοντά τα πράγματα και όχι θεωρητικά. Και για αυτό έχω ταχθεί κατά της απλής αναλογικής.
Θα σας θυμίσω ότι όταν έγινε ο Καποδίστριας, την πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν ανοιχτές. Και άρχισε η συναλλαγή. Βλέπαμε τη δεύτερη Κυριακή, έβγαινε Δήμαρχος αυτός που έκανε Αντιδήμαρχο από άλλη παράταξη που ήταν απέναντί του. Και βλέπαμε αποτελέσματα, από το 23% και από το 22% να πιάνει το 51%.
Τότε αναγκάστηκε το κράτος, για λόγους αξιοπρέπειας, να κόψει τη συναλλαγή και απαγόρευσε να συμμετέχουν ως Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, από αυτούς που ήταν στη μειοψηφία του Δήμου.
Καταλαβαίνετε ότι ο Υπουργός εδώ σήμερα ήρθε επίσημα να μας πει ότι διαλύουμε την Αυτοδιοίκηση και από εδώ και πέρα θα είναι σύνθημά μας η συναλλαγή, για να σωθούμε πολιτικά.
Τίποτε άλλο δεν έχω να πω».