Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για το "Ηλεκτρονικό επιχειρείν"


Από την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την πρόκληση «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)», που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.
Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση ΜΜΕ για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ηλεκτρονικών κρατήσεων, πληρωμών κ.ά. έχοντας σαν στόχο την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην λειτουργία τους.
 Η συνολική μέγιστη Δημόσια Δαπάνη της Πρόσκλησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 3.400.000 ευρώ.
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 6.000 ευρώ έως 12.500 ευρώ, με ένταση ενίσχυσης μέχρι 80% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis  με την ένδειξη: «Ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-Business)», από 24/4/2018 έως 29/6/2018 (ώρα 15:00).
Τι περιλαμβάνει η πρόσκληση
Η πρόσκληση απευθύνεται σε υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: α) Μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα, β) Βιομηχανία της εμπειρίας, Τουρισμού, Πολιτισμού – Δημιουργική Βιομηχανία, γ) Υγεία και Ευεξία, με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, χρηματοδοτούνται δαπάνες στις κατηγορίες Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Κρατήσεις, Εσωτερική Οργάνωση (με την αξιοποίηση ΤΠΕ), Διαχείριση Παραγωγής (με την αξιοποίηση ΤΠΕ), και Ψηφιακή Προβολή –Διαφήμιση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα, που αφορούν στην πρόσκληση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ipiros@mou.gr  ή στο HelpDesk της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου (http://helpdesk.mnec.gr/helpdesk/Questions/CreateQuestion.zul?epixid=15).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr