Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σε διεθνές φόρουμ για "Έξυπνες πόλεις" και "Έξυπνες επενδύσεις" συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

Σε διεθνές φόρουμ για την "Προώθηση των έξυπνων πόλεων- Προκλήσεις και Ευκαιρίες" που οργάνωσε το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο στο Δυρράχιο Αλβανίας, το Ινστιτούτο ADRIAPOL, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Marin Barieti Τιράνων παρέστη και χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Στην ομιλία του, (η οποία έγινε την πρώτη ημέρα, στην ενότητα "έξυπνη ανάπτυξη για την ανάπτυξη), υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους τους γειτονικούς λαούς ότι πρέπει να συμβιώσουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των περιοχών και την ευημερία των λαών τους. 

"Για να έχει διάρκεια μια φιλία, μια συνεργασία, απαιτείται ειλικρίνεια, προθυμία για ανταλλαγή εμπειριών και οριοθέτηση κοινών στόχων. Σε ο, τι μας αφορά και ιδιαίτερα ως Περιφέρεια Ηπείρου, να είστε βέβαιοι ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση κοινού ενδιαφέροντος. Ήδη συνεργαζόμαστε στενά με τις όμορες Περιφέρειες της Αλβανίας σε διασυνοριακά προγράμματα με θετικά αποτελέσματα, τα οποία επιθυμούμε να διευρύνουμε", τόνισε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας ειδική μνεία και στην ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, είπε ότι βασική στόχευση της " έξυπνης πόλης" είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας, δίνοντας πληροφόρηση στους πολίτες σε πραγματικό χρόνο για διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας. Ανάφερε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούν να υλοποιηθούν σε επίπεδα πόλεων, αλλά και σε δράσεις που αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία διευκολύνοντας τις συναλλαγές πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες. Στη συγκεκριμένη ενότητα ανέφερε το παράδειγμα του βραβευμένου Ηλεκτρονικού Οδηγού του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και τη νέα πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί και βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσης, που αφορά την ηλεκτρονική αγορά αγροτικών τοπικών προϊόντων, που έχει διττό στόχο: Τη στήριξη των παραγωγών και την εξεύρεση ποιοτικών και φθηνών προϊόντων από τους καταναλωτές, εντός και εκτός συνόρων. "Εκείνο που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας, είναι ότι για να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, είναι απαραίτητο να υπάρχουν συνδυαστικές δράσεις. Προς τούτο πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο η καινοτομία, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής", υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτησή του.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr