Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τα έργα και οι ημέρες τους

Γράφει ο Τσούνης (Βοστινιώτης) Παναγιώτης   

Το έργο παρελήφθη, προτού καν να έχει  γίνει.
Και κάτι ακόμη: -Κόπηκε και το τιμολόγιο! Σαν μην έφθανε αυτό,  ο εργολάβος στο όνομα του οποίου κόπηκε το τιμολόγιο είπε στο δικαστήριο ότι δεν κατασκεύασε αυτός τον τοίχο, ωστόσο φαίνεται να εισέπραξε 7.000 ευρώ…
Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος τον κατασκεύασε? Πωγώνι  το μεγαλείο σου!
Θα μπορούσε να παραληφθεί, να κοπεί  και το τιμολόγιο, να εισπραχτούν και τα χρήματα και να μην έχει γίνει καν το έργο. Έχουμε δει και τέτοια.
  Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
-Πρόκειται για εκείνον τον ασήμαντο τοίχο, που ο κ. Στ. Κουκουλάρης, (νυν αντιδήμαρχος), άρπαξε πρωτόδικα 6 μήνες. Σύμφωνα με τα παραστατικά, πιο σωστά με τα νεότερα στοιχεία,  ο τοίχος παρελήφθη κανονικά το έτος 2010, αλλά  κατασκευάστηκε,  το επόμενο έτος  (όπως λέμε πρωθύστερο σχήμα ).
Αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Τύφλα να έχουν όλοι οι μηχανικοί του Δήμου Πωγωνίου, τύφλα να έχουν και οι μηχανικοί όλης της Ελλάδας. Όταν τελικά έγινε δεν παρελήφθη από κανέναν.
Όταν  επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή στον κ. Στ. Κουκουλάρη, αυτή η λεπτομέρεια δεν είχε επισημανθεί.  
Έτσι στις 30 Μαΐου του 2017, που θα εκδικαστεί η έφεσή του, σαν  κατηγορούμενος  θα πρέπει να εξηγήσει επιπλέον στους δικαστές, πως έγινε αυτό το φακιρικό.
Εδώ θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Στ. Κουκουλάρη  και ο Δήμαρχος κ. Καψάλης, πως θα τον αφήσει μόνο του;
Υπάρχει όμως ο  κίνδυνος να τον ρωτήσουν οι δικαστές αν ο ίδιος ο Δήμαρχος γνώριζε αυτήν την  λεπτομέρεια και από πότε. (ο παραπάνω τοίχος   κατασκευάστηκε  επί των ημερών του).
Το μόνο που μπορεί να απαντήσει με ειλικρίνεια είναι να πει ότι μόλις το έμαθε, τον έκανε δεξί του χέρι, αντιδήμαρχο, και όχι μόνο την πρώτη τετραετία αλλά και  την δεύτερη, την δεύτερη μάλιστα ενώ είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. (Υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί κι αυτός στο εδώλιο).
Τέλος πάντων, δεν ξέρουμε τι θα βρει να πει, κι αν τελικά πάει στο δικαστήριο.
Αυτό όμως που πρέπει να κάνει ο πανάξιος Δήμαρχος μας (ο επαινετικός χαρακτηρισμός είναι του κ. Αρμπύρου της Πανπωγωνισιακής), είναι να απαντήσει αμέσως στα παραπάνω ερωτήματα στους συμπολίτες μας.
Η αντιπολίτευση βέβαια μπορεί να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά μας  θα προβούμε αμέσως στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την διαλεύκανση του ζητήματος:
- Θα πάμε στον εισαγγελέα για να συμπληρωθεί το κατηγορητήριο της 30-5-2017.