Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στην περιοχή Μετσόβου θα παραδοθούν το Σαββατοκύριακο, 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό!

Ενημερωτικές ιατρικές εκδηλώσεις σε Ανήλιο, Μηλιά, Χρυσοβίτσα
Τι ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Γιαννιώτης Καρδιολόγος Στέφανος Φούσας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η οστεοπόρωση, καθώς και για τους παράγοντες που ενδέχεται να οδηγήσουν στο έμφραγμα του μυοκαρδίου, όπως η παχυσαρκία, θα έχουν το Σαββατοκύριακο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Μετσόβου.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - ενημέρωση στο Ανήλιο, στις 7:30 το απόγευμα στη Μηλιά και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Χρυσοβίτσα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και μια σειρά άλλων φορέων θα πραγματοποιήσουν τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που στόχο θα έχουν την ενημέρωση, αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα υγείας. Παράλληλα, θα παραδοθούν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συλλέχτηκαν κατά τη δράση «όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».
Στην περιφέρεια…
Ένας εκ των πρωτεργατών του έργου αυτού (οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει πριν λίγες εβδομάδες από την Κόνιτσα), είναι ο Γιαννιώτης Καρδιολόγος και Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας.
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.», σημείωσε ότι ευρύτερος στόχος των προσπαθειών που γίνονται είναι να έρθει το κέντρο πιο κοντά στην περιφέρεια. «Οι κάτοικοι στις ακριτικές περιοχές δεν πρέπει να αισθάνονται απομονωμένοι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αναπτύξουμε δυο κυρίως θέματα. Την αλληλεγγύη και την πρόληψη των ιατρικών νοσημάτων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φούσας, ο οποίος για χρόνια είναι Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζάνειου» Νοσοκομείου στον Πειραιά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στη φάση που βρίσκεται τώρα η χώρα, με την κρίση να κλονίζει συθέμελα την κοινωνία «πρέπει όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Δεν κοστίζει αυτό».
***
Τέλος, να σημειωθεί πως εκτός του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και Αθηνών, καθώς και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (νεοεκλεγείς Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Φούσας), συνεργαζόμενοι φορείς στις εκδηλώσεις του Μετσόβου είναι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ΣΚΑΙ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου & Καρδιάς, ο Δήμος Μετσόβου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.