Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η μεγάλη ενίσχυση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αφιερώνεται στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ της επόμενης μέρας

Αισιοδοξία για μια αλλιώτικη, επόμενη μέρα ενέπνευσαν τα αποτελέσματα στις εκλογές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Η πρωτοφανής ενίσχυση της ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με αύξηση 50 % σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, ξεπερνώντας το 45 % - το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό της στην πολύχρονη διαδρομή της - ήρθε να επιβραβεύσει τον, έτσι κι αλλιώς, πρωταγωνιστικό της ρόλο στο έργο του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα εκπροσωπείται με 12 συμβούλους, με μόλις ένα λιγότερο από την πλειοψηφία. Μια τέτοια σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου υπογραμμίζει την ανάγκη αναλογικής, καθολικής συμμετοχής, συμπατριωτικής συνεργασίας και ουσιαστικής συμβολής όλων στο έργο της Πανηπειρωτικής την επόμενη μέρα.
Την αισιοδοξία για μια καλύτερη προοπτική νομιμοποιούν - μεταξύ άλλων - και τα εξής δύο νέα στοιχεία: η ανάδειξη πέντε γυναικών στους δώδεκα εκπροσώπους της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. καθώς και η ανάδειξη περισσότερων νέων. Η ενισχυμένη παρουσία των γυναικών και των νέων, μπορούν - με τη δραστήρια συμμετοχή τους - να εμπλουτίσουν και να ζωντανέψουν περισσότερο τις συλλογικές μας διαδικασίες, το συλλογικό μας έργο.
Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ευχαριστεί θερμά τους απόδημους Ηπειρώτες που - αναγνωρίζοντας το μέχρι σήμερα έργο της - στήριξαν το ψηφοδέλτιό της. Παράλληλα, καλεί τους απόδημους Ηπειρώτες να ενώσουν τη δύναμή τους στη ζωή και το έργο της Π.Σ.Ε. και των σωματείων της, δίνοντας, μαζί με όλους τους συμπατριώτες, μια νέα πνοή στις Αδελφότητες, τους Συλλόγους, τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες.
Σήμερα, στις συνθήκες της ολοένα εντεινόμενης κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο της λαϊκής Ηπειρώτικης οικογένειας- σε συνθήκες που καθιστούν όλο και πιο μακρινή την Ήπειρο για τα ξενιτεμένα της παιδιά, ενισχύοντας την απομόνωση και την περιθωριοποίησή της - χρειαζόμαστε ακόμα πιο δυνατή, πιο αγωνιστική και πιο αλληλέγγυα την Ηπειρώτικη Αποδημία. Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με ακόμα περισσότερη δύναμη, θα αφιερωθεί σε αυτό τον αγώνα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι η στήριξη της σημαίνει πνοή και δύναμη για την ίδια την Πανηπειρωτική.
Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Γιατί η δύναμη της Πανηπειρωτικής είναι τα ίδια τα μέλη της, οι ενεργοί φορείς της Αποδημίας που δεν εναποθέτουν, ούτε αναθέτουν την τύχη τους, που δεν επαναδραστηριοποιούνται μόνο σε κάθε εκλογές αλλά διεκδικούν στην καθημερινή τους δράση ένα καλύτερο αύριο για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες και τη μάνα Ήπειρο.

Εκεί, στην ενεργή Ηπειρωτική Αποδημία, όπως αποτυπώθηκε ευκρινέστατα και στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση της Π.Σ.Ε., η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κυριαρχεί και εμπνέει.
Την επόμενη μέρα των εκλογών στην Π.Σ.Ε., το αύριο αρχίζει να γίνεται σήμερα κιόλας. Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως τόσα χρόνια, είναι σήμερα εδώ πιο δυνατή, όπως θα είναι και αύριο ακόμα περισσότερο, πλειοψηφώντας στο έργο της Πανηπειρωτικής την κάθε επόμενη μέρα.
Γιατί η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι αφιερωμένη στην Πανηπειρωτική της επόμενης μέρας. Η μέρα που, σιγά σιγά, χαράζει…