Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ για αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Δημαρά, επιστολή με την οποία του ζητά να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους Ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού, τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
«Οι Ομογενείς, ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων και η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική  ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι:
«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου».