Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Χάνι Δελβινακίου Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του τέσσερις αλλοδαπούς με σκοπό τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου τους από την ελληνική επικράτεια


Συνελήφθη, σήμερα (09-11-2019) μετά τα μεσάνυκτα, στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (θέση Χάνι Δελβινακίου), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός διακινητής, κατηγορούμενος για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη προώθηση μη νόμιμων αλλοδαπών στο εξωτερικό και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ανωτέρω αλλοδαπός και όπως εξακριβώθηκε αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις αλλοδαπούς, προκειμένου να μεθοδεύσει την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:
λάμα μαχαιριού, μήκους (16) cm,
το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του διακινητή, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.