Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται

Επίσης, συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στη λαθρομεταφορά

Συνελήφθησαν, χθες (01-11-2015) νωρίς το πρωί στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις παράνομοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ..Ε αυτοκίνητο, διακινητής που αναζητείται.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ιδιοκτήτης του ΙΧΕ αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, χθες νωρίς το πρωί στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων (περιοχή Αμπελάκια), σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στα Καρδαμίτσια και διέφυγε πεζός μαζί με έναν από τους επιβάτες.
Ακολούθως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία συνόδευε το ανήλικο παιδί της), ηλικίας 36, 41 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθη επίσης ο 26χρονος Αλβανός ιδιοκτήτης του οχήματος, ως εμπλεκόμενος στην λαθρομεταφορά ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος του 36χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ κατείχε διαβατήριο που έφερε δεκαέξι (16) πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.

Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.