Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας μόνο στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας μονάχα στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης,  διαψεύδοντας τα σενάρια που κυκλοφορούσαν για το εύρος της εφαρμογής του μέτρου.
«Με την εκτίμηση που έχω στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, έχω μείνει κατάπληκτος το τελευταίο διάστημα για το τι γράφεται και ακούγεται» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και συνέχισε:
 «Ευτυχώς βγαίνουν οι αποφάσεις και οι νόμοι αλλά κανένας δεν κάνει μία αναδρομή να για παράδειγμα τι είχε πει το τάδε site και τι είχε πρωτοσέλιδο η τάδε εφημερίδα και ποια είναι η πραγματικότητα; Είναι διαφορετική η πραγματικότητα. Ακούστηκαν τέρατα για το επίδομα θέρμανσης, για τα τέλη κυκλοφορίας και σας διαβεβαιώνω ότι όλα αυτά είναι ψέματα».


Παράλληλα, επεσήμανε πως θα υπάρξει μικρή μείωση στα τέλη κυκλοφορίας των πολύ μικρών και φτηνών αυτοκινήτων.
«Θα πρέπει να ελαφρυνθούν τα τέλη σε αυτοκίνητα παλαιά, είπε ο υπουργός. Για τα υβριδικά αυτοκίνητα είπε ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο να πληρώσουν παραπάνω τέλη κυκλοφορίας μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα, η μεσαίας κατηγορίας να μείνει το ίδιο και να πληρώσουν λιγότερα τέλη κυκλοφορίας μικρά και φθηνά αυτοκίνητα».
Για τα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού σημείωσε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ύψος του τέλους, τονίζοντας πως αυτά θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr