Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κανάλι Πρέβεζας: Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί με κλοπιμαία

Συνελήφθησαν, προχθές (26.04.2013) το μεσημέρι στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, πέντε νεαροί υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 23, 32, 28, 26 και 24 ετών), για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλων.
Επίσης, συνελήφθη και ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κανάλι Πρέβεζας, στα οποία διέμεναν οι πέντε αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δυο (2) κυνηγετικά όπλα,
διάφορα είδη οικιακής χρήσης,
πλήθος αντικειμένων καταστήματος ψιλικών (καπνοί, πακέτα και φίλτρα τσιγάρων, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, κοσμήματα φο μπιζού κ.λ.π.), τα οποία είχαν κλέψει από κατάστημα ψιλικών στην Πρέβεζα το προηγούμενο βράδυ,
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ,
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω κυνηγετικά όπλα, είχε παραδώσει προς φύλαξη στους δράστες, 68χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα (27.04.2013), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις.