Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Θα βαθμολογηθεί κανονικά το «επίμαχο» θέμα Γ4 της Φυσικής στο οποίο εντοπίστηκε επιστημονικό λάθος

Στροφή του υπουργείου  μπροστά στην απειλή πολλών γονέων να προσφύγουν στο ΣτΕ
Θα βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα Γ4 του μαθήματος Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.
Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων.


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οδηγία για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης:
"Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση."