Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Kαι τώρα σειρά έχει η διαπλοκή

Το δίλημμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα, ΔΕΝ είναι ''ευρώ ή δραχμή'', αλλά ''εξαθλίωση-μνημόνιο-υποταγή ή ανάπτυξη-εθνική κυριαρχία''.
Η αντιμνημονιακή ψήφος στην Ελλάδα στις 6 Μαΐου -και η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ- έδωσε ελπίδα στον εξαθλιωμένο λαό, συντάραξε την Ευρωπαϊκή 'Ένωση, αποτέλεσε θέμα συζήτησης των G8, ενώ ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης θα αναγκαστεί να χαλαρώσει τα ''δεσμά''.
Την στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου ζητούν την επαναφορά του θέματος του βασικού μετόχου. Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να χαρακτηρίσει τα δύο «μεγάλα» κόμματα διαπλεκόμενα καθώς εναλλάσσονταν συνεχώς στην εξουσία.
Η αρχή έγινε με την δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Α. Σαμαρά. «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά αγκαλιά με τη διαπλοκή, τα τραπεζικά συμφέροντα και τις δυνάμεις της στασιμότητας, της αδράνειας, της κλεπτοκρατίας, της ιδιοτέλειας και της υποτέλειας» είπε ο Α. Τσίπρας δίνοντας παράλληλα και την τακτική που θα ακολουθήσει σε αυτή την νέα προεκλογική περίοδο η οποία μόλις ξεκίνησε.

Μετά τον Πρόεδρο της ΝΔ σειρά στα περί διαπλοκής πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του υποστήριξαν στο δικαστήριο τους κατηγορούμενους για την «17 Νοέμβρη». Ο κ. Τσίπρας της απάντησε μιλώντας για την υπόθεση της Siemens.
«Η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ένα πράγμα συμφωνούμε μαζί της. Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών».
Στο κλίμα της «διαπλοκής» ήταν και το σχόλιο του εναντίον του Κώστα Σημίτη. «Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κ. Σημίτης αρθρογραφεί, ξεχνώντας να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Δεν λέει κουβέντα για τα δάνεια και τις μίζες των Ολυμπιακών αγώνων και των εξοπλισμών. Για τα μεγάλα έργα που κόστισαν δέκα φορές πάνω από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκάνδαλο της Γκόλντμαν Σάκς»
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης γίνεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένα συμφέροντα με σκοπό την διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος. Γι΄ αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν και επίσημες αναφορές στελεχών από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Mega. «Πολιτικά κόμματα, θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξένα κερδοσκοπικά funds, εργοδοτικά συμφέροντα, μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής, ένα στόχο έχουν: Να υποκύψει ο ελληνικός λαός, να επικρατήσει ολοκληρωτικά το μνημόνιο και να συνεχίσει να κυβερνά το πολιτικό προσωπικό του, δηλαδή αυτοί που χρεοκόπησαν ηθικά, πολιτικά και οικονομικά τη χώρα.» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα του βασικού μετόχου στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. «Νομίζω ότι είναι μέσα στην ατζέντα που θα πρέπει να ξαναδούμε» είχε πει χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαριστεί με πιο τρόπο θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ και πως θα καταργήσει τους νόμους που αφορούν τα εργασιακά.


ΠΗΓΗ: www.real.gr