Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση εργασίας του Γιάννη Καραγιάννη με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά

Συνάντηση εργασίας με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησε την Τρίτη 06-09-2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης με βασικό θέμα την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στο Νομό Ιωαννίνων.
Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο νομός, με στόχο την άμβλυνση της εποχικότητας και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Καραγιάννης κατέθεσε στην Υπουργό υπομνήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τζουμέρκων, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, του Δήμου Δωδώνης, του Δήμου Μετσόβου και του εκπροσώπου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ν. Ιωαννίνων, στα οποία διατυπώνονται οι προτάσεις των φορέων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της περιοχής καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.
Παράλληλα ο βουλευτής υπέβαλε συγκεκριμένες δικές του προτάσεις για τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πολιτισμό, την πρωτογενή παραγωγή και την τοπική γαστρονομία. Οι προτάσεις εστιάζονται κυρίως στην στρατηγική για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης των δυναμικά αναπτυσσόμενων ορεινών περιοχών, με άξονα τις εναλλακτικές και τις θεματικές μορφές τουρισμού (city breaks, ιαματικός και θεραπευτικός τουρισμός, αγροτουρισμός και οικοτουρισμός, θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός και τουρισμός περιπέτειας).

Ζήτησε ακόμη από την Υπουργό να επισκεφτεί σύντομα το Νομό Ιωαννίνων και να συνομιλήσει από κοντά με φορείς του τουρισμού στο πλαίσιο ενός οργανωμένου workshop με στόχο την εδραίωση της περιοχής ως προορισμού τεσσάρων εποχών, καθώς επίσης και την υποστήριξή της στο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, για πραγματοποίηση του 2ου Forum της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής - Ιονίου "EUSAIR" στα Ιωάννινα.