Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή εξοπλισμού από εργοτάξιο

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κλαπέντα μηχανήματα
 Συνελήφθησαν χθες (14-01-2013) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 26 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν εξοπλισμό από μηχάνημα σε εργοτάξιο εταιρίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.
Αρχικά, τα ξημερώματα της 14-01-2013, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου εντόπισαν στην Επαρχιακή Οδό Λούρου – Κοτσανόπουλου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με επιβάτες τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.
Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, βρέθηκε μία αντλία υδραυλικού συστήματος και δύο ιμάντες δεσίματος, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες τεχνικές αποσύνδεσης, από μηχάνημα έργου που βρισκόταν σε εργοτάξιο εταιρείας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ο όγκος των οποίων είναι ενδεικτικός της συστηματικής (κατ΄επάγγελμα) τέλεσης κλοπών και όχι περιστασιακής διάπραξης διαρρήξεων και συγκεκριμένα:
δύο σκύλλες
ένας κόφτης
δύο ζευγάρια γάντια
δύο κάβουρες
ένας σκούφος
μία καστάνια επαγγελματική
πέντε κλειδιά, δύο μπουλονόκλειδα, μία ράβδος για πολύκλειδα, μία αυτοσχέδια προέκταση κλειδιού και πέντε κλειδιά άλλεν.
ένα πριόνι
ένα πολυκατσάβιδο και επτά καρυδάκια μεγάλα.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα που μετέφεραν οι συλληφθέντες αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ το προαναφερόμενο όχημα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, με τις αντίστοιχες κάρτες SIM , κατασχέθηκαν.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξακριβωθεί η πλήρης έκταση της δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.