Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χρήσιμες συμβουλές για τη μετακίνηση των πολιτών τη διάρκεια των εορτών από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή το ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές:
Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στη διασκέδασή σας σε κέντρα - b ar - καφετερίες - εστιατόρια, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.